KE Kunstnernes Efterårsudstilling

KE-prisen

Signe Maria Friis, vinder af KE-prisen 2019: Untitled (2019)
Signe Maria Friis, vinder af KE-prisen 2019: Untitled (2019)

KE-PRISEN uddeles i år i samarbejde med udstillingsstedet SixtyEight Art Institute.

Vi har inviteret SixtyEight Art Institute til at uddele årets KE-PRIS.

Institutet nedsatte et udvalg bestående af direktør Christopher Sand-Iversen, kunstner og bestyrelsesformand Hugo Hopping, antropolog Kit Glæemose, kurator og skribent Lise Grüner Bertelsen samt kunstkritiker og kurator Staffan Boije af Gennäs, der sammen gennemgik alle antagende værker - Udvalget tildelte prisen til billedkunstner Signe Maria Friis for videoværkerne 'uden titel'.

Udover hovedprisen tildelte institutet 'honorable mentions’ til kunstnerne Can Sayınlı og Trine Sonne. Med æren har Signe Maria Friis vundet en soloudstilling arrangeret i samarbejde med SixtyEight Art Institute i løbet af sommeren 2020. Soloudstillingen kurateres af kurator og skribent Lise Grüner Bertelsen.


SixtyEight Art Institute er et non-profit kunstinstitut, der fokuserer på at give unge kunstneriske og kuratoriske talenter mulighed for at eksperimenterer med nye udstillingskoncepter. Instituttet er, gennem sit udstillingsprogram og sine offentlige arrangementer, dedikeret til at til at styrke en uafhængig og praktisk tilgang til kunstnerisk produktion. SittyEight Art Institute arbejder arbejder med researchbaserede kunstneriske og kuratoriske projekter, og undersøger gennem forskellige udstillingskoncepter, hvordan kunsten kan sætte sig i relation eller kontrast til forskellige samtidsdiskurser indenfor f.eks. politik, sociologi, videnskab og filosofi.

Se mere på sixtyeight.dk


Prismodtagere:
2019: Signe Maria Friis
2018: Anne Dyhr og Luna Scales
2017: Anna-Karin Rasmusson
2016: Hannibal Andersen
2015: Søren Krag
2014: Mie Hørlyck Mogensen
2013: Kristian Touborg
2012: Benjamin Grodin
2011: Niels Pugholm
2010: Jacob Dahlstrup Jensen